vineri, 28 martie 2014

Salvați Astra Film Festival!

Consiliul Local al Municipiului Sibiu face niște acte de o stupizenie rară: exact în săptămâna în care Astra Film Festival e declarat Festivalul Anului în România la Gala Premiilor Radio România Cultural, ei decid să-l excludă de la finanțare.
Sigur, vorbesc cu resentiment - fiindcă ne-au respins și nouă, adică Revistei Transilvania, cele două proiecte - festivalul internațional de poezie și revista Zona nouă.
Dar, dincolo de subiectivismele mele, chiar e inadmisibil să dai bani pentru tot felul de șușanele (consultați lista proiectelor aprobate și vă veți convinge), în schimb să nu dai doi bani (la propriu) pe Astra Film Festival.
Știu, v-ați săturat de petiții - dar semnați-o totuși și pe ASTA

Să nu așteptăm să obosească prostia, hai s-o obosim noi pe ea.

2 comentarii:

Veronica 29 martie 2014 la 14:46  

Este ireal ce se întâmplă acolo. Tocmai am mai primit un e-mail oficial cu altă informaţie din aceeaşi minunată sferă: şi festivalul de jazz e în pericol. Copiez mai jos mesajul organizatorilor. Păi, fără toate astea, ce rămâne acolo?

Fundaţia Sibiu Jazz Festival anunţă, cu mare regret,publicul meloman fidel şi avizat, decalarea/ȋntârzierea cu 6 (şase) luni (20-26 Octombrie) a Sibiu Jazz Festival 2014 (care trebuia sa se desfasoare in prima decada a lunii mai). Această ȋntârziere nedorită se datoreaza climatului politico-economico-social extrem de nefavorabil, chiar ostil am putea spune. Cu toate că ne bucurăm de o longevivă, continuă, perpetuă susţinere din partea partenerilor externi (ambasade, consulate, institute culturale), finanţatorii locali ne tratează cu o ruşinoasă nemeritată cvasi-indiferenţă, menţinând suportul financiar pe linia ȋnec-plutire. Mulţumim pentru ȋnţelegere şi va aşteptăm cu aceeaşi anvergură şi fidelitate pentru muzica bună cu care v-am obişnuit in ultimele peste 4 decenii.

Trimiteți un comentariu

Statistici

  ©Radu Vancu - Sebastian în vis - Template by Dicas Blogger.

SUS