vineri, 8 iulie 2011

Monciu-Sudinski, sinucis? Doar zvonistică, sper

A ajuns în orele astea cineva din Danemarca pe blogul meu căutând pe Google amănunte despre "monciu sudinski sinucis".
N-aş fi dat atenţie dacă n-ar fi venit căutarea taman de acolo, din Nordul în care s-a retras de atâtea decenii. Sper că-i doar un ecou întârziat al zvonisticii privitoare la sinuciderea lui - adică zvonistica despre care vorbeşte Dan Shafran aici.
Dar dacă tot a venit vorba de Monciu-Sudinski, nu strică să-i recitim măcar una dintre prozele lui minunate de pe blogul administrat de Mitoş Micleuşanu. Ca să ne reamintim de acest scriitor atât de autentic, ajuns azi (mânat de aceeaşi irepresibilă dorinţă de libertate din care-i originează şi literatura) Alexandru, robul lui Dumnezeu, călugăr rătăcitor prin Septentrion.

3 comentarii:

dragoş c 8 iulie 2011 la 20:32  

eu nu inteleg de ce nu se tiparesc intr-o carte scrierile lui.

Radu Vancu 8 iulie 2011 la 21:21  

Dragoş C: Bănuiesc că-i complicat cu copyrightul, Monciu-Sudinski fiind practic de negăsit.

Wilkins Micawber 8 iulie 2011 la 23:13  

Daca m-as lua dupa cautarile care directioneaza inspre blogul meu probabil ca ar trebui sa ma ascund sub pat si sa nu mai ies de acolo, asa de sinistre sunt unele :)
Pe de alta parte, personajul Monciu-Sudinski e asa de pitoresc si totodata atat de putin cunoscut si a dat nastere in ultimii 30-40 de ani la destule zvonuri, incat cel de acum nici macar nu cred ca mai trezeste cine stie ce interes (ma rog, exceptandu-i pe apropiatii insului in cauza). Si, ca sa fiu malitios pana la capat, mi-l si imaginez undeva prin Lappland, cum se numeste in graiul lor zona de nord a Suediei, punand la care tot felul de stiri false, care de care mai gogonate. Toate prostioarele astea n-au nicio legatura cu calitatea scrierilor individului si nici n-o sporesc, nici n-o micsoreaza. Drept e ca nitel 'buzz' nu strica nici macar in micuta lume a literelor. In rest, viata lunga si sanatate omului Monciu-Sudinski!

Trimiteți un comentariu

Statistici

  ©Radu Vancu - Sebastian în vis - Template by Dicas Blogger.

SUS