marți, 16 aprilie 2013

Ştefan Manasia, înfierat pentru delict de opinie!



























Alex Goldiş scrie pe Facebook că luni, de la ora 11, Ştefan Manasia va fi "analizat" în comisia de etică a revistei Tribuna pentru articolul publicat în Observator cultural
Dacă înţeleg bine, "cazul" lui va fi "judecat" de o comisie formată din colaţionist, tehnoredactor plus inenarabilul Mircea Arman. Ceea ce înseamnă că, pe cât se pare, Ştefan Manasia va fi înfierat pentru "delict de opinie" de o comisie a oamenilor muncii.
Dacă Uniunea Scriitorilor vrea să arate că este într-adevăr alături de scriitori, ar trebui să vină în apărarea lui Manasia (indiferent dacă poetul clujean este membru USR sau nu).
Iar Consiliul Judeţean Cluj n-ar trebui să admită ca un angajat al lui să organizeze astfel de procese de intenţie, care atacă în mod direct libertatea de exprimare. Fiindcă, dacă angajatul său Mircea Arman va lua măsuri care limitează libertatea de exprimare garantată de Constituţie, atunci şi CJ Cluj va avea deodată o problemă. Mare.

[Până se decid CJ Cluj şi USR să reacţioneze, noi trebuie să-l facem pe Ştefan Manasia să simtă că nu e singur. Cum anume putem fi solidari cu el, va şti fiecare în parte. Dac-aş fi clujean, lunea viitoare la 11 aş picheta sediul Tribunei.] 

15 comentarii:

Anonim,  16 aprilie 2013 la 11:35  

Stimaţi POEŢI, domn Radu Vancu,

îndrăznesc să adaug aici comentarii CENZURATE în România, în Obs.Cult., revistă, ziar, fiţuică, în care vă exprimaţi, nu doar dv., dar şi alţii cîţiva, amici şi prieteni, din tînăra generaţie de poeţi şi scriitori, revoltele şi nedumeririle, amăgindu-vă bătrîneţile, statul, locul, condiţia, iluzia, şi nu vă supăraţi, parcă şi altele. Introducerea e necesară ca să ştiţi, domniile dumneavoastră, în ce presă vă exprimaţi, cu cine aveţi de a face şi în ce “lume” diabolic-provincială îmbîcisit-otrăvită de “securişti” şi CENZURĂ vă consideraţi oameni-poeţi “liberi”, artişti şi deosebiţi.

Oglindă oglinjoară Mioară !

Tribuna Tribunalu Trambulina
CURAJUL DE-A SĂRI PESTE “TRIBUNE”
UN SALT SPRE ÎNAINTE

Cînd Statul HOŢ de Furat Drept nu mai dă deloc ŢîŢĂ , PovaŢĂ şi PoponeaŢĂ, de supt original pe cîmpiile blanduziei imaginaţia libertăţilor trunchiate, ucise şi prăduite prăpăd

Pe Valea Plîngerilor mulţi "mujici" murit-au ( şi chiar grozavi "rapsozi") şi nu numai.
IATĂ MOMENTUL cel mai prielnic, ca cei Formidabili ( cu calităţi, talente şi relaţii, ca să nu spun "de gaşcă" că s-ar supăra şi-ar săăcîte Un' cîte Altu' ) sa facă Saltul Revoluţionar înspre alte orizonturi, rupîndu-se sănătos, de trecutul slinos lipicios "gustos" al obsoletului "cordon ombilical".
A venit Clipa să trecem Dincolo de Dealuri făptuind ceva Nou Modern Viu Adevărat.
ARTA si Literatura, Cultura, cer care cere Abisale Sacrificii.
Nu mai tot asteptaţi să vă dea STATUL-Tătucu & Mămuca, ţîţă şi povaţă.
Deveniţi cu Adevărat LIBERI !
POEŢI ! CuraJ ! et Avec Rage ! SALT ÎNAINTE
postTRIBUNA-i, TRAMBULINA !
CIUDĂŢENII şi CURIOZITĂŢI
Tare pare Straniu, cum grămezi de post-modernişti autentici Nu pricep (sau se fak că.....)
cum "funcţionează" statul post-comunist Tare Original şi pe care tot îl descriu cu atîta nesaţiu, rîvnă şi inspiraţiuni venite din trecutul glorios al generaţiilor ’80 şi nu mai ajung să se despartă de Nocivul "ADN" de "cenakluri" şi "case de kultură", (adică zis Altfel, de Bordelurile Doctrinelor distrugător proletariene cu care UN’ii din marii critici literari, instituţii în sine, continuă şi azi, în plină glorie post faktum, să obtureze deschiderile controlîndu-le într-o totalitate aproape totalitară , curat post-totalitaristă )
Făcînd petiţiuni şi Tot aşteptînd să vină Cineva să le dea ! CE ?
Mîna ? Sfaturi ? Îndrumări ? Felicitări ? Premii ? “Indicăţii” ? Orizonturi după dealuri ? Poziţia corectă a copilului ? Ajutoare ? AJUTOR ! sau alte Trebuincioase Concrete adevăruri şi Necesităţi, programe , fonduri, subvenţii sau postinvenţii ?
Chiar aşa să fie în postcomunismul postmodernist postmodernismul românesc cel tînăr şi viguros teribil şi teribilst postcărturărescist ?
Blînd ?!? BleG ?!? PrOST ?!?
‘ tui “MORŢII MĂ-SII” ! că cică-aşa-i modern azi autentic şi original să scrii, cu 3D”i” : “TUiii!” adică cu “T” nu cu “S” ! adică poST ! fără “r” !"rrrrrîîî !"
De unde şi, mai grabnic ca niciodată, Nevoia Cea Mare 3D : TRIBUNA TRAMBULINA

valer simion cosma 16 aprilie 2013 la 11:37  

poate dl. Mircea Arman așteaptă o autocritică din partea poetului, în amintirea vremurilor bune

Radu Vancu 16 aprilie 2013 la 11:44  

Anonim: Dacă Mircea Arman a vrut să facă din "Tribuna" o trambulină, ar fi trebuit să ştie că, atunci când mişcările nu sunt executate corect, aterizările pot fi dureroase.

V.S. Cosma: O, nu-i daţi idei domnului Arman!

Valeriu Gherghel 16 aprilie 2013 la 13:41  

Poate că opiniile dlui Anonim pot fi discutate. În schimb, modalitatea de a semna Anonim comentariul este, ea, de blamat.

Valeriu Gherghel 16 aprilie 2013 la 13:44  

Să nu uit: ideea de a-l ”judeca” pe Ștefan Manasia pentru opiniile sale este o porcărie

Radu Vancu 16 aprilie 2013 la 13:54  

Valeriu Gherghel: Ca de obicei, total de acord.

Anonim,  16 aprilie 2013 la 14:50  

"AltCumVa" zice : Chiar aşa GREU DE PRICEPUT ?!?....parcă pe-acolo pe meleagurile alea băştinoase băltite s-au tocit de tot, spiritele , iuţeala minţii şi entuziamul spiritelor.
Domnule Radu Vancu & Comp., şi pentru cei care nu pricep, se fac că nu pricep şi cei care răstălmăcesc contorsionînd vorbele, cuvintele, ideile, versurile şi POEZIA. ....PĂI, “băi copii !” , nicio clipă nu este, nu a fost, NU E vorba şi nici nu va fi vreodată de “ăla” “mircea arman” de la “postTribuna”, mîncătorii cu mîncătorii de rahat, de altfel, cam aşa de 23 de ani în România, ci înţelesul, traducerea, explicaţia, SENSUL spuselor mele, este CĂ : pentru VOI este iată, Momentul Acesta, întîmplarea asta, o Trambulină, TRAMBULINA VOASTRĂ şi să faceţi din mizeria ei şi a ceea ce sepetrece în jur, iar "jur-u-i" Jug, Noapte, Beznă, Otravă, Hazna imensă şi profundă, O REVOLUŢIE, una adevărată, a independenţei Voastre de SISTEM.
N-o mai lungesc, Acum E mai Limpede, e mai Clar.
Iar pentru cei care vor nume, dată de naştere şi alte detalii LA DOSAR, nicio o problemă ( ca să nu vă mai legaţi de lucruri fără importanţă, eludînd subiectul, neaducînd nicio idee, nicio soluţie, ci doar arătînd cu degetul, Diversionistic, ca la şcoală, şcoala de partid, organizaţia de bază, uniune sau sindicat)
Semnez : Petre Grigorescu ! Mulţumiţi ? Liniştiţi ? Armonioşi ? Mai Destinşi ?
HAI că E simpatic !

Anonim,  16 aprilie 2013 la 15:21  

AltCumVa zice :
Pentru a vă linişti poate cu adevărat : primul comentariu l-am trimis repede, direct, simplu „Anonim”, nu le am peste astea cu conturile şi „facebucul” ce nu face Natura.
DOI, cifra, : Primul Comentariu, cel „nepricepit”, surprinzător, aproape mai deloc, după ce am încercat de mai multe ori să-l „bag” la Observator Cultural, unde am tot scris „comentarii” pînă cînd, pînă la urmă, m-au dat de tot Afară, pen’ că nu scriu cum vor Ei, nu gîndesc deloc „politic corect” cum vor Ei, nu pup în cur, cum vor Ei, pe nimeni, nu mă înhait în nicio gaşcă de niciun fel, şi nu-mi plac prea mult-multe din România de azi ( d-aia de ieri, nici nu mai vorbim) şi Revoltat le comentez „în Stilul meu”, l-am trimis, primul coment, direct pe mail, adresa e afişată, şi lui „un cristian”, pentru a-i sublinia mai mult Starea Bolnav Nesănătos Canceroasă Otrăvitoare a „culturii observaţiilor” în care se petrec lucrurile, un motiv în plus, pentru VOI, poeţi vînoşi-vînjoşi cu zvîc în limbă, să DECOLAŢI, prilejul în sine fiind TRAMBULINA.
AŞ ! Am primit un scurt răspuns flegmatic, pe lîngă RĂU, scîrbit, plictist, din înaltul problemelor, preocupărilor şi creaţiei superioare. Interesele sînt mult prea mari, nevoile profunde, jocurile de culise, de influenţă, viitorul, afacerile şi alte multele bune intenţii cu care raiul nu-i încă pavat.
Post-Româneşte, ce mai !
Din depărtările mele, fiind revoltat de toate la un loc, am îndrăznit şi l-am aşezat şi pe-aici. Se pare, tot degeaba !
Dar fiecare capra pe behăitul ei piere !
Mulţumesc !
Semnez : Petre Grigorescu

Mircea Ţuglea 16 aprilie 2013 la 15:35  

Eu propun să-l împuşte direct!

Radu Vancu 16 aprilie 2013 la 16:29  

Mircea Ţuglea: Şi să-i trimită apoi factura pentru glonţ acasă, ca-n Republica Populară Chineză! :)

Radu Vancu 16 aprilie 2013 la 16:31  

Petre Grigorescu: Dar de ce spuneţi că l-aţi aşezat degeaba? A fost publicat, este citit, aveţi reacţii la el - mai mult de atât, zău că nu pot face.

Anonim,  16 aprilie 2013 la 17:16  

„AltCumVa” zice : Radu Vancu : Mulţumesc ! Nici nu aveţi ce face mai mult !
Nu aici, E DEGEABA !
Degeaba-i în mai toate celelalte „părţi”, cam peste tot, şi mai RĂU, în profunzimile nuanţelor.
Şi-apoi, l-aţi citit, foarte frumos, merci, dar n-aţi prea înţeles care-i era mesajul.
„Amicu” a sărit la beregata buletinul de identitate.
CENZURA subtilă şi insidioasă ! la OBS. CULT., unde comentariile au fost blocat-ucise, Deranjează !; unde „un cristian” dă cinic din umeri şi coate ; unde Ştefan Manasia, dă mai adineaori, tot acolo, limbi Culte observînd verticalităţile orizontalelor ; o simplă amabilă mulţumire firească ar fost Decent; dar reacţiile sînt „curat reacţii” CA-N românia !
Nu despre acel Degeaba E VORBA !
Ci despre cel de sub picioare, cel palpabil urît mirositor în care „lumea bună” se congratulează şi se complace în mediul „aristocratic” al mass-mediilor culturale ale culturii actuale, atît de îmbcsit-îmbîcsite şi deformate de trecutul glorios al patriei populare şi care continuă malefic şi azi de minune.
D-AIA DEGEABA !
Cît despre rest, să sperăm numai lucruri frumoase ! Şi POEZIE ! Mulţumesc !

P.S. La OBS. CULT. ::::::
„cititorilor acestui articol”
Ștefan Manasia - Marti, 16 Aprilie 2013, 16:05
„Domniilor lor le mulțumesc. Chiar și celui căruia Google îi certifică dreptul la existență o dată cu prima postare la subsolul articolului meu.
Invidiez Observatorul cultural pentru ținuta înaltă, verticală, de care revista Tribuna se îndepărtează cu viteza obosit-a luminii.”

P.P.S. Nu ştiam că Google certifică dreptul la existenţă, iar dacă chiar aşa o fi, UNDE-I Aceea a Aceluia, NU-i AŞA ???
Că Dacă NU-i, e tot DEGEABA !

Semnez : Petre Grigorescu

Mircea Ţuglea 16 aprilie 2013 la 19:04  

@ Radu Vancu: Corect! Mama lui de duşman al poporului!

Anonim,  17 aprilie 2013 la 11:04  

Da, intr-adevar, sa-ti expui opiniile cu atata fervoare si intransigenta, si inca in public, e de neconceput. De D-l Arman, vreau sa spun. Propun, deci, ca Stefan Manasia sa fie executat in fata statuii lui Matei Corvin, spre a sluji de exemplu tuturor scriitorilor din orasul Cluj.

Radu Vancu 17 aprilie 2013 la 11:34  

Anonim: După cum îi spuneam şi lui V.S. Cosma - nu-i daţi idei domnului Arman! :)

Trimiteți un comentariu

Statistici

  ©Radu Vancu - Sebastian în vis - Template by Dicas Blogger.

SUS