luni, 9 mai 2011

Profesor Bologna

Aflu că am fost votat, alături de alţi patru colegi (printre care şi criticul Dragoş Varga, colegul meu de facultate şi de redacţie), pentru acest titlu.
Le mulţumesc studenţilor, deşi nu-mi place deloc ce face sistemul Bologna din învăţământul universitar - e deja limpede că reforma Bologna e un eşec teribil pe plan european.
Însă, după cum se vede, nu-i totul pierdut.
Şi, că tot veni vorba de titluri & premii: scriitorii din Zona nouă încep să-şi întindă aripile - poeta (şi prozatoarea) Ana Donţu tocmai a câştigat premiul I pentru poezie la Festivalul Macedonski de la Craiova. Felicitări, Ana!

10 comentarii:

k 9 mai 2011 la 02:54  

sincere felicitari, domnule.

Radu Vancu 9 mai 2011 la 02:59  

Sincere mulţumiri! :)

Micawber 9 mai 2011 la 09:10  

In engleza americana, Bologna sausage (pe scurt si adaptat, boloney sau baloney) inseamna, pur si simplu, "parizer".
Stiu ca acest comentariu e o magarie, dar cand vad cuvantul "Bologna" ma duce gandul adesea la mezelul cu pricina. Efectul comic e zdrobitor mai ales cand se foloseste ca determinant restrictiv pe langa un substantiv precum "profesor" :)

Radu Vancu 9 mai 2011 la 09:57  

:)
Nu e deloc o magarie, avand in vedere efectele sistemului Bologna mi se pare chiar relevant.

Anonim,  9 mai 2011 la 11:25  

Dragii mei, cred ca suntem produsul necunoasterii si a ceea ce "ei" vor sa faca din noi(va mai amintiti de slagarul tinerilor rebeli "Tara te vrea prost"? http://www.youtube.com/watch?v=_IWdfRwkteU). Pe de alta parte este usor sa darami, sa murdaresti si sa faci afirmatii acolo unde nu te costa nimic sa'ti exprimi parerile ori nu poti suferi consecintele zicerii.
Ceea ce studentii, corect ANOSR-ul, a realizat cu rabdare, potrivnic oricaror vicisitudini, eforturi si menire de ctitor este mai mult decat laudabil. Ei au pus piatra peste piatra, patru editii in cinci ani, si incep sa creeze istorie. Apreciati, va rog, munca lor menita sa dea senzatia unei lumi curate!
Felicitari dl profesor Radu Vancu! Sibiul, tara noastra are nevoie de astfel de dascali.

Anonim,  9 mai 2011 la 11:29  

Iertati'mi nervozitatea! La sfarsitul primei fraze de mai sus era corect: "Pe de alta parte este usor sa darami, sa murdaresti si sa faci afirmatii acolo unde nu te costa nimic, ori sa'ti exprimi parerile acolo unde nu poti suferi consecintele zicerii."

Radu Vancu 9 mai 2011 la 11:31  

Absolut de acord, ce a făcut Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România e un lucru meritoriu. Nu cred că poate cineva să nege asta. Neîncrederea mea priveşte strict sistemul Bologna ca atare, sper că n-am fost înţeles greşit.

Anonim,  9 mai 2011 la 12:16  

Sistemul este una, Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România - alta, iar titlul "profului tare" doar o nuanta a ceea ce poate avea speranta de bine, maine...
In ceea ce va priveste ati fost inteles bine!

Anonim,  12 mai 2011 la 22:49  

Felicitari Radu,

cred ca meritati amandoi acest titlu de profesori tari. Va salut din Germania si ne revedem peste cateva saptamani, fie si pentru scurt timp din pacate.

Horia

Radu Vancu 22 mai 2011 la 22:45  

Mulţumesc, Horia, aştept să bem o limonadă în Sibiu. :)

Trimiteți un comentariu

Statistici

  ©Radu Vancu - Sebastian în vis - Template by Dicas Blogger.

SUS