luni, 22 februarie 2010

Cetăţean de onoare al literaturii române, fără cetăţenie română

Aflu cu întârziere de la Miruna că de la ora 20 Radio Guerilla se pune pe gherilă pentru cauza lui Alexandru Vakulovski, excelentul scriitor de limbă română (adică, fireşte, român) pe care funcţionărimea română îl pune într-o situaţie de teatru absurd, chemându-l pentru rezolvarea formalităţilor de acordare a limbii române, dar refuzându-i viza de intrare în ţară. La armele grăitoare ale telefonului, aşadar!
Din punctul meu de vedere, Alexandru Vakulovski, şi nu mai puţin Mihai Vakulovski, ca şi toţi scriitorii basarabeni care au iubirea asta quasi-masochistă faţă de România şi limba română, sunt cetăţeni de onoare ai literaturii române. Lui Alexandru, dacă m-aş pricepe, i-aş face o diplomă frumoasă cu titlul ăsta atât de meritat. Cum nu mă pricep, îl rog să-l accepte verbal. :)

5 comentarii:

Mugur Grosu 22 februarie 2010 la 18:56  

Radu, emisiunea a fost duminica seara.
dar nu e niciodata tarziu sa trimiti si tu un e-mail la Administratia Prezidentiala, MAE si alte capete mult mai inalte decat ale noastre...

Anonim,  22 februarie 2010 la 19:02  

frumos. numai tie iti putea veni asa un gand pasnic si luminos

Radu Vancu 22 februarie 2010 la 19:05  

@ Mugur: Ah, mereu în retard... Însă gherila nu vine niciodată când te aştepţi, nu? :) (Iar capetele lor or fi mai înalte, dar ale noastre-s mai adânci!)

@ Moni: Îţi spun un secret - gândurile astea-mi vin de la niscai influenţe dogmatiste! :)

Anonim,  25 februarie 2010 la 22:14  

gata, a obtinut-o! vezi detalii pe blog la Mugur. desi fraza ta din titlu suna tare bine!

Radu Vancu 25 februarie 2010 la 22:26  

Miruna, a obtinut-o, dar toata povestea imi arata ca Romania are o psihologie de Lapusneanu pe dos - tara asta zice celor care o iubesc intr-atat incat sa aspire la cetatenia ei (si, de fapt, spune asta zi de zi tuturor cetatenilor ei): daca voi ma vreti, eu nu va vreau! :)

Trimiteți un comentariu

Statistici

  ©Radu Vancu - Sebastian în vis - Template by Dicas Blogger.

SUS